VERİMLİLİK
CO2-SALINIMI

NEDEN ?

HİDROJEN

Hidrojen enerjisi, gelecekte enerji ihtiyaçlarını karşılarken çevre koruma, enerji bağımsızlığı ve sağlık alanında önemli bir rol oynayarak teknolojik dönüşümümüzü destekleyecektir.

Hidrojen enerjisi, su buharı üreterek çevre dostu bir alternatif sunar ve karbon emisyonlarını azaltmada etkili olur.
İklim değişikliğiyle mücadeleye ve temiz enerji hedeflerine katkı sağlayarak sürdürülebilir enerji geleceğinin temelini oluşturur.
Hidrojen, enerji depolama ve uzun mesafeli taşımacılıkta kullanılarak enerji sistemlerini daha esnek hale getirir.
Endüstriyel sektörde hidrojen, enerji talebinin yoğun olduğu işlemler için temiz ve verimli bir enerji kaynağı olarak ortaya çıkar.
Yanma reaksiyonu sonucu oksijen gazı üreterek, hidrojen sağlık sektöründen sanayiye kadar çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Gri Hidrojen

Karbon Tutma ve Depolama olmadan fosil yakıtlardan üretilen hidrojen

Mavi Hidrojen

Karbon Yakalama ve Depolama ile fosil yakıtlardan üretilen hidrojen

Yeşil Hidrojen

Elektroliz yoluyla yenilenebilir enerjiden üretilen hidrojen

HEDEFLER

ELEKTROLİZ TEKNOLOJİSİ

ELEKTROLİZ ENTEGRE İSTASYONLARI

Güneş enerjisi santralleri

Hidroelektrik santralleri

Rüzgar çiftlikleri

Ulaşım sektörü

Endüstriyel tesisler

Tarım sektörü

Depolama tesisleri

Yerleşim bölgeleri

ELEKTROLİZ KULLANIM ALANLARI

Yakıt Hücresi

Elektrolizle elde edilen hidrojen, taşıtların elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için kullanılabilen yakıt hücreleriyle birleştirilerek elektrik üretebilir.

Uzay Keşfi

Hidrojen gazı, uzay araçlarının enerji kaynağı olarak kullanılabilir, özellikle elektrolizle üretilmiş hidrojen gazı, uzay araçlarının yolculuklarında tercih edilir.

Su Arıtma

Elektrolizle üretilen hidrojen, özellikle endüstriyel atık suyun arıtılmasında kullanılabilir, su arıtma işlemlerinde etkili bir kaynak sağlar.

Endüstriyel Kullanım

Elektrolizle üretilen hidrojen gazı ve çıkış gazı olarak oksijen, cam üretiminden metal işlemeye kadar birçok endüstriyel işlemde kullanılabilir ve elde edilen oksijen gazı ayrıca sanayi için depolanabilir.

Kimyasal Üretim

Elektrolizle üretilen hidrojen, amonyak, metanol, metan, hidroklorik asit, hidrojen peroksit gibi birçok kimyasal madde üretiminde kullanılarak kimyasal endüstri için önemli bir kaynak sağlar.

Kimyasal Depolama

Elektroliz yoluyla üretilen hidrojen, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji depolamak için kimyasal enerji depolama sistemi olarak kullanılabilir.

Çevreye Saygı, Performansta Liderlik: Yakıt Hücreleri!

Yakıt hücreleri temiz, sessiz, hareketli parça içermeyen ve yüksek verimli, elektroliz yöntemi ile veya doğalgaz gibi hidrojen içeren gazlardan elektrik ve ısı enerjisi üretim teknolojisidir. Diğer enerji üretim teknolojilerinden çok farklı olarak yakıt hücresi, yakıtın kimyasal enerjisini doğrudan kullanılabilir elektrik ve ısı enerjisine dönüştüren elektrokimyasal bir cihazdır.

Yakıt hücresi teknolojisi, sıfır emisyon avantajı, uzun menzil ve hızlı enerji depolama gibi özellikleriyle öne çıkarak endüstriyel sektörde, özellikle ağır vasıta araçlarında hızla yaygınlaşmaktadır. Bu teknolojide, yakıt hücre yığınları, bu yığınların oluşturduğu paketlerle birlikte güvenilir ve uzun ömürlü bir sistem için optimize edilmiş, doğrulanmış, ileri teknoloji ürünü kontrol yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Yakıt hücresi projelerinizi planlarken geliştirme sürecinizi optimize etmeyi ve maliyetlerinizi minimize etmeyi hedefliyorsanız

YAKIT HÜCRESİ KÜRESEL PAZAR

Otomotiv

Enerji

Üretim

Konut

Savunma

Uzay

YAKIT HÜCRESİ
KÜRESEL PAZAR PAYI

TOHUM, yakıt hücreleri, ko-jenerasyon sistemleri, elektrolizörler ve hidrojen yakıtlarının geniş uygulama alanlarında sağladığı öncü mühendislik hizmetleri doğrultusunda çevresel sürdürülebilirliği ve enerji verimliliğini öne çıkaran çözümler sunmaktadır. Savunma sanayisinden endüstriyel tesislere, taşımacılık sektöründen şehirlerin enerji ihtiyaçlarına, enerji depolama sistemlerinden evlere kadar birçok farklı uygulama ile kullanım alanlarında; TOHUM, yenilikçi çözümler geliştirerek projeler tasarlar, sistem uyumlamalarını gerçekleştirir ve özelleştirilmiş hizmetleri doğrultusunda enerji verimliliğini artırır, karbon emisyonlarını azaltır ve geleceğin enerji ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir katkılar üretir.

YAKIT HÜCRESİ AVANTAJLARI

VERİMLİ ENERJİ ÜRETİMİ

DÜŞÜK EMİSYON

UZUN ÖMÜRLÜ

SESSİZ ÇALIŞMA

BAĞIMSIZ ENERJİ KAYNAĞI

ESNEKLİK

CARNOT SÜRECİNDEN BAĞIMSIZ

YAKIT HÜCRESİ UYGULAMA ALANLARI

Daha verimliüretkensürdürülebilirgüvenliyaşanılabilir bir dünya için ...