Bildiklerimiz değil ancak öğrenmeye olan istencimiz bizi tanımlar ...
BİLGİ TOHUMU
Gelişen teknoloji ile hızla değişen dünya, geleceğin iş dünyası ile toplumları şekillendirirken; endüstriyel sektörlerin sürekli olarak uyum sağlamasını ve yenilikçi çözümlerin üretilmesini gerektirir. Bu süreçte ihtiyaç duyulan çeviklik ile başarıya ulaşmak için gerçek, güncel, değerli bilgiye sahip olmak ve verilerin doğru kullanımı, en temel sermaye kaynağı olarak öne çıkarken, en önemli rekabet avantajları arasında yer alır.
TOHUM liderliği tarafından kurumsal yenilikçilik ve sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla kuramlaştırılan ve politika haline getirilen ‘Bilgi Tohumu’ kavramı; geleneksel yaklaşımları aşan, ideallerini yansıtan, aralıksız öğrenmeyi teşvik eden, iş alanlarını yeniden şekillendiren, geleceğin teknolojileri ve gereksinim duyulan beceri setleri ile bütünleşen, çok katmanlı, kapsamlı bir kültürü tanımlar.
‘Bilgi Tohumu’, kavramsal olarak, bilginin ve öğrenmenin başlangıç noktasını, büyüme ile gelişme sürecini anlamak için güçlü bir metafor sağlar. İnsanların sahip olduğu bilgiler, fikirler ile deneyimler, bir tohum gibi küçük soyut bir özden başlayarak doğru koşullar altında büyürler, gelişirler, çeşitlenirler ve değerli sonuçlara dönüşebilirler. ‘Bilgi Tohumu’, bu büyüme sürecinin simgesel bir benzetimini oluştururken aynı zamanda geleceğin dünyasının dinamik ve hızla değişen gereksinimlerine uyum sağlamak için bilginin ve sürdürülebilir öğrenmenin önemini vurgular.